ARTtube Actueel

In het voorjaar van 2017 is in het Stedelijk Museum de tentoonstelling Nalini Malani: Transgressions te zien. Hart van de tentoonstelling is de installatie Transgressions, een eigenzinnige combinatie van schilderij, video en bewegende schaduwen, door Malani ‘video/shadow play’ genoemd. Het Stedelijk Museum presenteert ook de vergeten De Stijl-kunstenaar Chris Beekman (Den Haag 1887-Blaricum 1964), als anarchist één van de meest politiek actieve kunstenaars verbonden aan deze beweging.

In de tentoonstelling Designing the Surface in het Nieuwe Instituut draait alles om het oppervlakte. Centraal thema in Designing the Surface is de haast onopgemerkte, en desondanks essentiële rol die lakken, coatings en andere vormen van oppervlaktebehandeling spelen in onze waardering van materialen en objecten.

Het S.M.A.K. presenteert een tentoonstelling over Dirk Zoete. According to the situation is zijn eerste grote solotentoonstelling in een Belgisch museum.

En in Museum Van Loon wordt de lente gevierd met de tentoonstelling “Turkish Tulips”, samengesteld door de Britse kunstenaar Gavin Turk. In deze tentoonstelling onderzoekt hij de handelsroutes met het Ottomaanse Rijk aan de hand van de geschiedenis van de familie Van Loon.